Een blik op de weg van onze jonge arts Madina

Hoe bereid jij je voor op je werkdag?

Nou dat begint niet in de ochtend, maar in de avond. De avond tevoren sla je jouw agenda open. Wat staat er nou op de planning. Vervolgens zie je een autobedrijf waar je naar toe moet, dan naar een engineeringsbedrijf en als laatste naar een media bedrijf. Als je naar de locaties kijkt dan zie je dat je om 9.30 in Hilversum moet zijn. Je denkt nog even na of de auto getankt is. Ja hoor… ik heb nog een halfvolle tank. Ik bereid mij voor op de casussen en sla mijn laptop binnen een half uur weer dicht.

De volgende ochtend…..

Ik zet mijn wekker om 08.00 uur en sta in de ochtend op. Ik vul mijn koffiebeker voor mijn autorit. Ik update mijn Spotify lijst en rijd naar mijn eerste consult. Ik rijd en kijk zo nu en dan om mij en kan genieten van de weilanden waar ik doorheen rij. Wat een uitzicht soms waar je doorheen rijdt. Ik geniet van de zonnestralen die door mijn raampje naar binnen schijnen. Voor je het weet geeft jouw Iphone aan dat de locatie is bereikt.

Mijn spreekuren….

Daar sta ik dan bij een autobedrijf en spreek ik een werknemer. Werknemer heeft chronische klachten. Ik hoor de beperkingen, de klachten, de emotionele beladenheid en frustratie. Wanneer ik vraag waar de frustratie in zit, geeft hij mij het duidelijke antwoord: er is tot nog toe door specialisten niet goed naar mijn hele verhaal geluisterd betreffende mijn beperkingen in het sociale leven. U bent de eerste die vraagt waar ik tegen aan loop in het werk. Mijn werk is mijn passie, oldtimers repareren geeft mij vreugde. Na het verstrekken van adviezen verlaat ik het autobedrijf en rijd ik door naar het volgende consult. In mijn hoofd schiet de quote van Dalai Lama nog door mijn hoofd: ‘When you talk, you are only repeating what you already know. But if you listen, you may learn something new.’

Wil je meer weten over jouw rol als basisarts? En durf jij de stap al te maken naar de Arbo wereld?

Vacatures Arts