Er is geen gebrek aan Talent

foto Judith Pagie

In mijn rol als HR Business Partner / Recruiter hou ik mij voornamelijk bezig met de Capaciteit, Talentmanagement en Employer Branding binnen en buiten De Arbodienst. De Arbodienst richt zich op Duurzame Inzetbaarheid, zowel voor onze eigen medewerkers als voor onze klanten. Ik ben trots dat ik voor en bij De Arbodienst mag werken. Weet je waarom? Omdat ik mij bij De Arbodienst en in mijn rol volledig mijzelf kan zijn en me veilig genoeg voel om je thuis te voelen op je werk!

 

Mijn uitdaging

Mijn grootste uitdaging is het werven van artsen. Artsen die het gaaf vinden om te werken binnen de Bedrijfsgeneeskunde, maar wat betekent het nou eigenlijk? Werken in de Bedrijfsgeneeskunde? In je rol als arts heb je drie petten op: 1e pet, dat je ambassadeur bent voor De Arbodienst. 2e pet, dat je je richt op duurzame inzetbaarheid van de medewerkers van jouw klanten. 3e pet is dat je een Medisch Adviseur bent voor de werkgever.

Je krijgt te maken met diverse mensen, branches en elk spreekuur heeft zijn eigen charmes. Gelukkig is het niet alleen een kwestie van verzuim begeleiding, maar is het ook een doel op zich dat verzuim wordt voorkomen. Een gedeelte van jouw tijd besteed je daarom ook aan preventie. Als arts in de bedrijfsgeneeskunde kan jij daar mooi een bijdrage in leveren.

Vergrijzing

Helaas komt de vergrijzing eraan en stromen er veel goede artsen uit. Zij mogen lekker gaan genieten van hun welverdiende pensioen. Heel mooi natuurlijk, alleen door de vergrijzing hebben arbodiensten een uitdaging met het werven van nieuwe artsen. In het vakblad Medisch Contact staat ook een artikel over tekort aan bedrijfsartsen. Het heeft niet alleen met vergrijzing te maken, maar ook met de economische groei en met de gewijzigde Arbowet. Door de gewijzigde Arbowet dienen bedrijfsartsen meer tijd te hebben voor preventie.

Geen gebrek aan TALENT

Mijn uitdaging is altijd, hoe kunnen we anders denken en hoe gaan we talent op een andere manier inzetten? Er is immers GEEN gebrek aan talent, maar eerder een gebrek aan fantasie bij de werkgever. Er wordt te veel gekeken naar alleen het CV van een persoon. Bij De Arbodienst geloven wij erin dat elke medewerker een talent heeft en dit talent kan op een unieke wijze ingezet worden. Wij focussen ons op de persoonlijkheid, wat voor ervaring neem jij mee en durf jij te werken volgens onze kernwaarden? (Teamspeler, Resultaatgericht, Vernieuwend en Zelfreflectie)

Wat neem jij mee als arts?

Heb jij ervaring als arts? En zit begeleiden en adviseren bij jou in het bloed? Heb je wel eens overwogen om een andere stap te zetten in je artsen loopbaan? En ben jij nieuwsgierig geworden hoe het is om te werken als arts in de bedrijfsgeneeskunde? Neem contact met mij op en ik nodig je graag uit voor een kennismaking bij ons op kantoor. Mail naar jpagie@de-arbodienst.nl of bel naar het nummer 06-29 499 555.

Ervaren arts die een overstap wil maken in de Bedrijfsgeneeskunde!