Johan van Delft (Bedrijfsarts en Praktijkopleider)

Wat heb ik gedaan?

Via een stage bij de bedrijfsgeneeskundige dienst NS (dat was toen een interne dienst) heb ik in 1986 kennisgemaakt met de bedrijfsgeneeskunde. Aanvullend daaraan heb ik ervaring opgedaan bij een bedrijf die landelijk keuringen verrichte voor diverse bedrijven. Omdat er behoefte bij die dienst ontstond om ook andere bedrijfsgeneeskundige activiteiten te ontwikkelen, heb ik de kans gekregen om de opleiding tot bedrijfsarts te volgen, en deze kans heb ik met beide handen aangepakt!

Inmiddels heb ik bij verschillende arbodiensten ervaringen opgedaan bij allerlei soorten bedrijven. Bij voorkeur werk ik in de zakelijke dienstverlening en industrie. Maar het allerbelangrijkst blijft het feit dat de klant ook daadwerkelijk een samenwerking wil aangaan en openstaat voor advisering en invulling op een breed bedrijfsgeneeskundig gebied.

De Arbodienst

Sinds 1 augustus 2018 ben ik werkzaam als bedrijfsarts bij De Arbodienst. Bij de eerdere kennismakingsgesprekken werd al door diverse mensen aangegeven dat één van de bijzonderheden van deze dienst is dat de onderlinge sfeer vaak  als warm wordt ervaren met betrokkenheid op elkaar. Dit kenmerk zie je ook terug in onze vacatures.

Maar natuurlijk: “the proof of the pudding is in the eating”.

En ja, het was echt waar! Vanaf het begin heb ik een welkom gevoel waarbij ik een positieve belangstelling ervaar en het gevoel leeft om er samen iets leuks van te maken. Dit vind ik zo belangrijk, omdat het werkgebied waarin wij een betekenisvolle invulling aan willen geven niet altijd eenvoudig is. En juist dan is een goede samenwerking, waarbij je op een positieve manier elkaar verbeteringen aan kan reiken, een goede ondersteuning bij de lastige dingen die iedereen tegen kan komen.

Afijn, leuke sfeer! Een maand nadat ik in dienst ben getreden, werd er een leuk feest gegeven door De Arbodienst. Mijn echtgenote kwam ook die avond. Later vertelde zij enthousiast: “Wat een leuk feest, en wat een dynamische sfeer bij je nieuwe collega’s!”. Dat had ze nog niet eerder zo meegemaakt.

Ondertussen ben ik nu bijna acht maanden werkzaam bij De Arbodienst en de eerdere indrukken met betrekking tot sfeer en samenwerking zijn onverminderd van toepassing!

Wil jij werken bij De Arbodienst?

Vind jij een belangrijke sfeer en goed onderling contact met je collega’s ook belangrijk? En wil je werken in een organisatie waarin aandacht wordt besteed aan zowel jouw persoonlijke ontwikkeling? De Arbodienst is een organisatie met volop mogelijkheden, waar grenzen worden verlegd en kennis wordt gedeeld. Heb jij, net als al onze professionals, een profiel van resultaatgericht, teamspeler, vernieuwend en met voldoende zelfreflectie? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures en wees, net als ik, een inspirator voor onze jonge artsen.

Ben jij de inspirator voor jonge artsen?