Kelly die gelooft in Duurzame Inzetbaarheid

arts-bedrijfsgeneeskunde-dearbodienst

Ervaring tijdens geneeskunde-opleiding

Tijdens mijn geneeskunde-opleiding wist ik steeds maar niet wat ik nou wilde worden. Kinderarts, gynaecoloog of toch internist? Bij nagenoeg coschap had ik er weer een optie bij, want bijna alles leek mij leuk! Eén ding hadden deze opties altijd met elkaar gemeen en dat was dat het allemaal ziekenhuisspecialismen betroffen. Na mijn afstuderen ben ik als arts-assistent interne geneeskunde aan de slag gegaan. De leuke dingen van dat werk werden al snel overschaduwd door de minder leuke dingen.

Toen ik er niet meer “happy” was nam ik de beslissing iets anders te gaan doen. Enkele collega’s tipten mij dat de bedrijfsgeneeskunde wellicht meer bij me zou passen.  Ik verdiepte mij daarin, ging in gesprek en meerdere arbo-organisaties en liep dagjes mee. Langzaamaan werd het mij duidelijk dat die collega’s wel eens gelijk konden hebben.

Wat doe je als arts binnen de Bedrijfsgeneeskunde?

Als arbo-arts doe je in principe alles wat een bedrijfsarts ook doet, waarbij je altijd supervisie kunt vragen als je dat nodig hebt. Bij De Arbodienst werk je heel zelfstandig want je bent veel onderweg. Dit betekent niet dat je alléén werkt want je hebt dagelijks contact met collega’s; artsen, casemanagers, arbeidsdeskundigen en meer. Je zit niet hele dagen op een saai kantoor, maar op de werkvloer van je klant waar alles gebeurt.

Mijn persoonlijke ervaring

Ik heb eigenhandig  ervaren wat het met je gezondheid doet als je op je werk niet op je plek bent en hoe belangrijk het is om gezond en duurzaam aan het werk te zijn. Ik vind het erg leuk hierin mijn steentje te kunnen bijdragen. Ook al behandel je mensen niet, je vervult wel een belangrijke rol in het herstel. Jij zal namelijk de eerste arts zijn die echt de tijd voor ze neemt en dit kan heel waardevol zijn.

Waarom De Arbodienst?

De Arbodienst is een kleine, gezellige arbodienst, waar we veel waarde hechten aan een goede werksfeer en korte lijntjes. Als jij twijfelt of de bedrijfsgeneeskunde of De Arbodienst iets is voor jou? Dan wil ik je adviseren om een dagje met ons mee te lopen. Of weet je het al wel? Kijk eens verder naar de onderstaande vacature.