Leefstijlcoach en commercieel medewerker, onze Caro

Leefstijl Coach

Vanmorgen ben ik vanuit huis naar een klant gereden waar we onlangs een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) hebben uitgevoerd. Een PMO hoort een werkgever periodiek aan zijn werknemers aan te bieden. De leefstijl, het werkvermogen en de mentale/fysieke gezondheidsrisico’s van werknemers worden hiermee in kaart gebracht.

Bij deze klant was het tijd om de groepsresultaten van het PMO te bespreken en het project te evalueren. Onderwerpen die aan bod kwamen waren de rol van de werkgever in het stimuleren van een gezondere leefstijl van de werknemers en de werkstressoren en energiebronnen. Het is belangrijk om na te gaan wat werknemers energie kost en wat ze juist energie geeft in het werk. Die inzichten helpen de werkgever om de werkomstandigheden positief te beïnvloeden. Deze werkgever gaat de groepsresultaten van het PMO delen met zijn werknemers om zo meer input te krijgen van de werkvloer. En dan is het natuurlijk van belang dat het management veranderingen gaat doorvoeren!

Na een fijn gesprek met het management ging ik met een voldaan gevoel op weg naar ons kantoor in Wormer. Tijd om het gesprekverslag te schrijven en andere binnengekomen (aan)vragen op te pakken, potentiele klanten te bellen en contracten en offertes op te stellen en op te volgen.

In mijn afwisselende baan verzorg ik de PMO projecten vanaf de aanvraag tot aan de evaluatie en eventuele opvolging. Vaak ben ik ook als leefstijlcoach betrokken bij de uitvoering van de PMO’s zelf. Ik voer dan gesprekken met de werknemers na afronding van hun fysieke onderzoek en het invullen van de vragenlijst. Op die manier kan ik werknemers op individueel niveau coachen. Bovendien weet ik wat er speelt op de werkvloer waardoor ik ook het management beter kan adviseren.

Kortom, een leuke combi functie!

Wil jij meer weten over werken bij De Arbodienst?

Klik hier voor meer informatie