Nog 100 dagen. Bent u er klaar voor?!

100 dagen

Het is bijna zover: nog 100 dagen tot 1 juli 2018, hét moment waarop werkgevers alles geregeld moeten hebben in het kader van de nieuwe Arbowet.

Is alles al op orde?

 

De nieuwe Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten werkgevers voldoen aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet. De Inspectie SZW heeft de belangrijkste wijzigingen op een rij gezet.

Met de zelfinspectie ‘Arbo op orde!’ van Inspectie SZW kunt u eenvoudig zelf controleren of u alle arbeidsrisico’s binnen uw bedrijf kent en de juiste maatregelen neemt.

Uitgelicht: In 6 stappen naar verbeterde Arbozorg met het Stappenplan Arbozorg
Door preventie en Arbozorg goed te regelen, kunt u zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving én voldoet u aan de Arbowetgeving. Maar hoe pakt u dit aan? Het Stappenplan Arbozorg helpt u om de Arbozorg binnen uw organisatie optimaal uit te voeren.

Gebruik ook de digitale toolkit Nieuwe Arbowet
Ook handig! Op het Arboportaal staat de digitale toolkit Nieuwe Arbowet: een overzichtelijke verzameling van nuttige factsheets, social media stills, aansprekende posters, bondige animaties en Q&A’s. De toolkit wordt voortdurend geactualiseerd met nieuwe voorlichtingsmaterialen. Bekijk de toolkit op www.arboportaal.nl/arbozorg of download direct de toolkit met alle producten.

Sluit u aan bij De Arbodienst!
Op 1 juli 2017 is de gewijzigde Arbowet in werking getreden. Sluit u aan bij De Arbodienst en verzeker u van een Basiscontract Arbodienstverlening waarin de volgende wettelijk verplichte zaken worden geregeld en overeengekomen:

  1. Advisering preventieve maatregelen;
  2. Wettelijk recht op een second opinion;
  3. Vrije toegang werkplek;
  4. Open spreekuur voor Werknemers;
  5. Samenwerking Preventiemedewerker en/of MedezeggenschapsOrgaan;
  6. Melden van klachten;
  7. Melden van beroepsziekten.

Ga naar www.de-arbodienst.nl/aansluiten en sluit u vandaag nog aan bij De Arbodienst. Wij verwelkomen u graag als nieuwe klant.