Onze collega Boyd vertelt over zijn AIOS ervaring!

Tijdens mijn studie heb ik jammer genoeg nauwelijks wat meegekregen van de bedrijfsgeneeskunde. Pas tegen het einde van mijn opleiding, toen ik verder ging kijken dan de hectiek van het ziekenhuis, raakte ik sterk geïnteresseerd in het vak door een meeloop dag met een enthousiaste collega.

Het mooie van de bedrijfsgeneeskunde is dat je op veel vlakken iets kan betekenen voor iemand. Je belicht alle aspecten van iemands leven en niet louter het ziektebeeld, en er is genoeg tijd per spreekuur om door te vragen en uitleg te geven.

Waar ligt de uitdaging?
De uitdaging zit hem vaak in spanningsvelden die kunnen ontstaan tussen verschillende belanghebbende partijen. De kunst is dan om zaken van elkaar te scheiden en gericht advies te geven. Je treft een grote verscheidenheid aan ziektebeelden, karaktereigenschappen, beroepen en bedrijven wat het werk ook afwisselend houdt.

Na mijn afstuderen eind 2016 ben ik direct bij De Arbodienst aan de slag gegaan. Ik krijg daar de mogelijkheid om veel spreekuren op locatie van de klant te doen, dat maakt het werk nóg leuker en geeft vaak veel inzicht in hoe mensen werken en met elkaar omgaan. Onlangs ben ik ook gestart met de opleiding tot bedrijfsarts bij de SGBO in Nijmegen. Het is prettig om met een groep gelijkgestemden een verdiepingsslag te maken.

Wat doe ik nog meer?
Naast mijn werk ben ik als fanatiek en competitief krachtsporter veel tijd in de sportschool te vinden. Dit is goed te combineren met mijn fulltime baan. Vanuit onze professie stippen we vaak bij mensen het belang aan van een goede werk-privé-balans, maar dit geldt natuurlijk net zo goed voor jezelf.

Wil jij net als Boyd ook een sprankeling krijgen over je nieuwe toekomstige baan? Kijk eens naar de onderstaande vacatures, wie weet is dit wel  de  ideale startersfunctie van jouw artsen loopbaan!

Afgestudeerd wat nu?

Durf jij de overstap te maken?

Dagje meelopen?