Onze jonge artsen mogen weer naar school

Yes, we mogen weer naar school, de start van de opleiding tot bedrijfsarts is begonnen!

Na ruim een jaar in toenemende mate van zelfstandigheid aan de slag te zijn geweest als basisarts in het arbo-wereldje, werd het nu tijd voor een verdere verdiepingsslag: de start van de opleiding tot bedrijfsarts. Al carpoolend richting Nijmegen met mijn collega Nicky die gelijktijdig start, een zeer prettige bijkomstigheid, hebben we het over de alledaagse zaken die ons bezighouden en de nieuwsgierigheid naar wat we aan zullen treffen op de (kan ik nu beamen) prachtlocatie Soesterbeeck in Ravenstein.

Onze opleidingsgroep wordt gekenmerkt door een gemêleerd gezelschap op het gebied van werkervaring in dit vak, werkervaring in andere (vaak klinische) vakken en levenservaring. De eerste dag stond in teken van kennismaking, een stukje zelfreflectie en een uitgebreide blik op wat er allemaal komen gaat.

Concluderend aan het einde van de dag, en nu bevestigend terwijl ik dit schrijf, is mijn eerste indruk dat ik het getroffen heb met een enthousiaste instituutsopleider en groep. Een groep die naast kennis uit allerlei hoeken vooral ook een veilige leeromgeving kan bieden, wat een uitstekende basis vormt voor de rest van de opleiding. Woensdag is het weer zover en mogen we weer naar school. Ik heb er zin in.

Meer weten over ons vak? En wil je een dagje meelopen met één van onze jonge artsen? Zij heten jou van harte welkom en willen je graag meenemen in de wereld van de bedrijfsgeneeskunde.

Dagje meelopen

Vacatures De Arbodienst