Stafarts Hans vertelt!

Hans Bakker - Stafarts
Hans Bakker – Stafarts

Sinds augustus 2015 ben ik bij De Arbodienst werkzaam als stafarts en uitvoerend bedrijfsarts. Destijds, in 1995 een bewuste keuze voor dit vak gemaakt vanwege de brede medische inhoud en de combinatie met bedrijfskundige aspecten. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar kleine / middelgrote arbodiensten omdat je daar nog gewaardeerd wordt voor je inbreng waarbij je een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de organisatie en de (toekomstige) collega’s. 

Wat dat laatste betreft hebben we de afgelopen periode weer een coassistent van de Universiteit van Amsterdam mogen begeleiden bij De Arbodienst. Het verbaast toch telkens weer hoe onbekend de coassistenten zijn met de bedrijfsgezondheidszorg en dat terwijl ze al bijna aan het einde van hun opleiding zijn. Maar kunnen wij hen dat echt kwalijk nemen? Dat lijkt me niet, er wordt immers in de opleiding geneeskunde gemiddeld genomen slechts drie weken tijd besteed aan de Sociale Geneeskunde door middel van een coschap. En dan moet je het als coassistent nog maar net treffen dat je bij de bedrijfsgeneeskunde terecht komt. Des te meer voldoening geeft het om te merken dat bij het afsluitende gesprek aan het einde van het coschap  de coassistenten eigenlijk allemaal onverdeeld positief zijn over de bedrijfsgezondheidszorg!

Misschien niet direct als een eerste stap in hun carrière, maar zeker wel voor het inzicht dat er alternatieven zijn voor een leven in het ziekenhuis. En wij winnen daar ook wat mee, want het voelt goed om de coassistenten mee te geven wat het mooie vak bedrijfsgeneeskunde inhoudt. Door aan de start van een carrière een zaadje te planten, kan verderop in de loopbaan nieuwe aanwas voor de Bedrijfsgezondheidszorg geoogst worden.

Heb jij interesse in de bedrijfsgeneeskunde, of ben je al bedrijfsarts en zoek je een vernieuwende baan met een uitdagend pakket aan klanten bij een organisatie waarin jij je kan blijven ontwikkelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Twijfel je nog, of wil je meer weten? Je kunt bij ons ook een dagje mee komen lopen!

Ambitie tot praktijkopleider, bedrijfsarts?