Van Orthopedisch Chirurg naar de Bedrijfsgeneeskunde, onze collega Vincent vertelt over zijn carrière switch

In juni 2019 ben ik begonnen bij De Arbodienst als arts in de Bedrijfsgeneeskunde. Een jaar eerder had ik dit nooit verwacht. Hoe dit zo komt…? Mijn traject hieraan voorafgaand is niet de gemiddelde route naar het vak als arts in de bedrijfsgeneeskunde. Sinds 2002 ben ik geregistreerd arts en tot recent altijd gewerkt in de curatieve sector.

Carrière als Orthopedisch Chirurg
In 2005 ben ik gestart met de opleiding tot algemeen chirurg, maar in 2008 overgestapt naar de opleiding tot orthopedisch chirurg. Dit in verband met mijn voorliefde omtrent het bewegingsapparaat van de mens. Wat is dat toch een fascinerend item van ons lichaam. Hoe alle spieren, pezen en gewrichten ons lichaam in beweging krijgt om te kunnen staan, lopen, sporten en arbeid te verrichten blijft geweldig. Als daar dan een probleem in ontstaat door slijtage, blessures of een breuk van één van de botten geeft dit al snel vermindering in kwaliteit van leven. Als orthopedisch chirurg, heb ik van 2012 tot 2019 mensen mogen helpen deze kwaliteit van leven weer terug te geven. Dat gaf heel veel voldoening.

Carrière switch
Door een structureel tekort aan mogelijkheden mijn beroep uit te oefenen, door de economische crisis, ging helaas vanaf 2012 op alle plekken de geldkraan dicht en waren er slechts enkele vacatures beschikbaar. Dit heeft mij toen aan het denken gezet en heb ik bedacht hoe ik mijn expertise op een andere manier kan inzetten, zonder afhankelijk te zijn van de huidige arbeidsmarkt.

Het is vooral de vacature van De Arbodienst geweest die er voor gezorgd heeft dat ik nu hier werk. Er werd gezocht naar een “ervaren arts die een overstap overweegt naar de bedrijfsgeneeskunde”. Met mijn kennis en ervaring verwacht ik een extra toevoeging te kunnen geven in mijn rol als arts bij De Arbodienst.

Overstap naar de Bedrijfsgeneeskunde

Ben jij net als ik een arts in hart en nieren, maar ben je toe aan meer structuur en regelmaat in jouw werk? Heb jij als arts gewerkt in de psychiatrie, huisartsgeneeskunde of heb jij ervaring opgedaan in een ziekenhuis en ben je toe aan iets vernieuwends? Doe net als ik en ga een loopbaan gesprek aan met De Arbodienst. Of neem een kijkje op onze openstaande vacature.