Van overheidsinstelling naar De Arbodienst, onze Verzekeringsarts Waheeda vertelt!

Na zeven jaar bij het UWV gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Aan een arbodienst had ik niet gedacht totdat ik de vacature verzekeringsarts voorbij zag komen bij ‘De Arbodienst’. Ik kende de arbodienst al van mijn bedrijfsartsenstage in 2012 maar wat moesten zij nou in hemelsnaam met een verzekeringsarts? Uit nieuwsgierigheid heb ik gevraagd om een eerste gesprek en ondertussen ben ik al vijf maanden in dienst als verzekeringsarts. Wat ik doe? Elke dag iets anders!

Mijn werkweek als Verzekeringsarts

Op woensdag doe ik ziektewetbeoordelingen voor voornamelijk uitzendkrachten. Op een gemiddelde dag doe ik zes spreekuren en heb ik aansluitend overleg met de casemanager van het betreffende dossier. Op donderdag ben ik supervisor voor de basisartsen en de vraagbaak voor casemanagers en procesbegeleiders. Tenslotte werk ik op vrijdag als bedrijfsarts waarbij ik ouderwets op bedrijfsbezoek ga met mijn laptop en mijn autootje. Ik heb dan spreekuur op de werkplek zelf met de zieke werknemer en aansluitend ook een gesprek met de werkgever. Hierdoor kan je goed de werksfeer proeven, zie je diversiteit van de werkplekken en krijg je een veel beter beeld van wat een functie daadwerkelijk inhoudt. De verscheidenheid van taken maakt geen dag hetzelfde en houdt het werk interessant en uitdagend.

Mijn privé- en werkleven zijn prima in balans

Naast mijn werk ben ik ook ‘mama’ van een prachtige dochter van nu 10 maanden oud. Ik kan mijn werk prima combineren met mijn privéleven. Doordat wij volledig digitaal werken zijn veel van onze werktaken ook in te passen in het privé leven zonder dat de werk-privé balans daardoor verstoord raakt. De flexibiliteit van het kunnen indelen van je werk is voor mij zeker een pluspunt.

Wil jij net als Waheeda veel plezier hebben in je rol als Verzekeringsarts? Kom werken bij De Arbodienst en reageer op de onderstaande vacature.

Vacature Verzekeringsarts