Wat gaat de tijd toch snel! Thomas, onze HR Adviseur.

Zoals Marco B. weleens heeft gezongen; ‘Oooooh wat gaat de tijd toch snel…’. Niets aan gelogen want door sommige gebeurtenissen kan de tijd voor je beleving toch echt vliegen.

Inmiddels bijvoorbeeld een jaar verder na mijn indiensttreding bij De Arbodienst. Toen ik destijds de telefoon ophing aan een zonnige gracht in Maarssen en nadacht over wat er allemaal op me af zou gaan komen door op het aanbod in te gaan, had ik niet durven dromen dat mijn werkweek er zo uit zou zien.

De rol van een Hr Adviseur

Het was best spannend voor het eerst echt de kant van HR-adviseur, na al jaren voornamelijk uitvoerig bezig te zijn gewenst. En fantastisch dat mij deze kans werd geboden. Wel wat meer reistijd, en een nieuwe branche, nieuwe collega’s waarbij weer opnieuw gedanst mee moest worden om erachter te komen wie welke grapjes van mij kan hebben, want soms ben ik best grof! Welke namen zou ik thuis nog vaak laten vallen? Maar ook zeker essentiële zaken als wie wil er wel en wie wil er niet in de CC meegenomen worden, of met wie zou ik dagelijks om een specifieke parkeerplek of de eerste kop koffie gaan vechten en bij wie zou ik met frustraties of juist euforie terecht kunnen? En bovenal niet te vergeten, gaan mijn taken en mijn nieuwe plekje me bevallen en zal ik er goed in zijn?

Het is leuk om over dit soort dingen na te denken na bijvoorbeeld een jaar, wat waren al jouw aannames en zorgen bij aanvang? En hoe dicht zat je bij de waarheid nu je wijzer bent geworden? Is jouw tijd sneller of langzamer gaan lopen sindsdien?

Imago van een Arbodienst

Persoonlijk zat mijn grootste zorg hem destijds in het grauwe en stoffige imago van een Arbodienst, dat werd weliswaar al direct bij mijn eerste gesprek weggeblazen door een niet bepaald grauwe, stoffige jonge vrouwelijke directeur. Ik zat ver van de waarheid met mijn algemene aanname merk ik nu pas echt, waarschijnlijk zijn er wel concurrenten die onder dit label vallen, maar wij zeker niet! Het was destijds een beetje zoals het invoegen op een drukke snelweg met maar een heel kort invoegstrookje. Pedal to the metal, knipperen en hopen dat iemand je wat ruimte geeft maar je er tegelijkertijd toch wel tussen moet wurmen.

Hoe is het nu?

Het was meteen fijn en nu nog. Vorig jaar zijn we met een leuk stel collega’s een weekend weg geweest en collega’s zijn vrienden geworden. Nog elke dag geniet ik van zeer afwisselende dagen met een brede workload, gezellige & professionele collega’s en vooral ook veel groei, in mij en in de organisatie. Ik zit nog steeds hoog in de toeren, maar zo rij ik graag en mijn volgende afslag staat voorlopig nog niet op de navigatie.

Wil jij net zoveel werkplezier als Thomas? Kijk op de site van onze openstaande vacatures.

Openstaande vacatures