Word jij de nieuwe collega van Michelle?

Inmiddels ben ik ruim 2,5 jaar werkzaam bij De Arbodienst als Sr. Casemanager Verzuim, maar ik kan mij het sollicitatiegesprek als de dag van gisteren nog herinneren. Het was een warm onthaal met een informele omgangsvorm, maar een professionele uitstraling naar buiten en de klanten. Alles behalve een stoffige arbodienst! Vanuit mijn toenmalige rol als HR-adviseur wilde ik graag meer diepgang en mij specialiseren in één onderdeel van het vakgebied. Dat heb ik hier zeker gevonden!

Verzuim is een onderwerp dat bij alle werkgevers van belang is, ook op het moment dat er geen lopend verzuim is. Je spreekt dan meer over de inzetbaarheid van een medewerker. Als casemanager kun je daar dag in, dag uit aan bijdragen. Denk daarbij aan preventief vlak of als nazorg. Mensen duurzaam inzetbaar houden is zeer actueel, banen veranderen en de pensioengerechtigde leeftijd stijgt ook nog steeds. We zullen anders en creatiever met onze loopbaan om moeten gaan, zodat wij dit met plezier en alle mogelijkheden blijven uitvoeren.

Mijn werkdag bij De Arbodienst is nooit hetzelfde. Voor mij is dit heerlijk; het ene moment adviseer je aan de klant en het andere moment heeft een medewerker de meest uiteenlopende vragen over zijn belastbaarheid en mogelijkheden. Omdat wij onder taakdelegatie van de bedrijfsartsen werken zijn er bij ons korte lijnen. Dit maakt dat ik efficiënt en doelgericht te werk kan gaan. Geen “mailcultuur” , maar echt ‘mensenwerk’ en snel kunnen schakelen zodat iedereen verder kan. Want laten we eerlijk zijn, ook in deze wereld is tijd geld, zowel voor de werkgever als de medewerker.

Om alle partijen goed te kunnen informeren moet je goed weten wat het belang van een ieder is, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Naast werkgever en medewerker, hebben wij ook te maken met verzuimverzekeraars, pensioenorganisaties, 2e-spoorbedrijven, interventiepartijen, het UWV, maatschappelijk werkers en soms ook juridisch adviseurs. Allemaal partijen die een rol kunnen spelen in de re-integratie van een medewerker.

De taak van mij als casemanager is dan om alle belangen te kennen en als de welbekende ‘spin-in-het-web’ er voor te zorgen dat wij met zijn allen hetzelfde doel beogen en nastreven. In de meeste gevallen betekent dat het zoveel mogelijk bekorten van de verzuimduur en het beperken van de schadelast. Als er een ander logisch doel is zal daar richting aan gegeven moeten worden, zodat iedereen dezelfde verwachtingen heeft. Uiteindelijk draait het allemaal om maatwerk, geen enkel traject is hetzelfde.
Verwachtingen afstemmen is in mijn ogen een van de belangrijkste taken als casemanager, zodat er voor iedereen zekerheid is. Voor nu en in de toekomst.

Er is in mijn rol als casemanager veel vrijheid en zelfstandigheid om invulling aan mijn werkzaamheden te geven. Ik heb een eigen caseload en bezoek werkgevers op locatie, waarbij ik per situatie zelf afstem wat er nodig is. Je bouwt hierdoor hechte contacten op en leert de klant goed kennen.

Binnen mijn dienstverband bij De Arbodienst heb ik de opleiding tot ‘Register Casemanager’ afgerond. Er wordt geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling , wat maakt dat ik mij nu als specialisatie richt op het onderwerp ‘loonsancties’ en de wegen van het UWV mag “uitpluizen” en deze kennis met interne collega’s mag delen.

Ik zit binnen de vestiging Den Haag met 4 fantastische collega’s, er word bij ons iedere dag gelachen. Dat is voor mij echt een dik pluspunt, het maakt dat wij bepaalde situaties ook beter kunnen “loslaten” ondanks ons grote verantwoordelijkheidsgevoel en de professionaliteit. We zorgen er met zijn allen voor dat niemand het werk mee naar huis neemt , hoe betrokken je ook bent.

Ben jij een Bedrijfsarts en geloof jij ook net als ik in een positieve samenwerking tussen de Casemanager en de Bedrijfsarts? Reageer dan snel op deze vacature en kom graag met jou in gesprek.

Vacature Bedrijfsarts

Word jij mijn nieuwe collega?